Передплата 2024 «Добра кухня»

Пункти пропуску на українсько-польському кордоні на Львівщині залишаються заблокованими, — ДПСУ

  • 26.11.2018, 08:58
  • 711

На даний час така ситуація спостерігається на напрямку пунктів пропуску «Устилуг», «Рава-Руська», «Ягодин», «Малий Березний», «Шегині», «Краківець», «Солотвино», «Угринів», «Грушів», «Смільниця», «Доманове».

Найбільш гостро вона стосується кордону з Польщею, повідомляє прес-служба ДПСУ.

Блокують перетин кордону власники автомобілів з іноземною реєстрацією, які незадоволені ухваленими Верховною Радою 8 листопада 2018 року законів, що стосуються розмитнення автомобілів на «євробляхах».

Обидва закони підписані 23 листопада президентом і набрали чинності 25 листопада 2018 року. Учасники протесту оголосили безстрокову акцію. Протести власників автомобілів з іноземною реєстрацією тривають у Закарпатській і Волинській областях.

«Аби не допустити жодних провокацій безпосередньо на державному кордоні Держприкордонслужба посилила заходи безпеки, в готовності до дій продовжують перебувати додаткові сили. Створено ситуативні групи, відбувається постійний обмін інформацією між взаємодіючими органами. Про ускладнений рух поінформовано суміжні сторони для завчасного інформування подорожуючих. Додамо, що в місцях скупчення учасників акцій для забезпечення публічної безпеки та недопущення провокацій перебувають співробітники Нацполіції, працює поліція діалогу», — зазначили в Держприкордонслужбі.