Передплата 2024 «Добрий господар»

Розпад Росії: Екс-радник Путіна назвав території, які вийдуть зі складу РФ

  • 24.11.2018, 16:33
  • 4 123

Подальший розпад Росії неминучий, що є продовженням природного процесу розпаду багатонаціональних імперій.

Про це заявив російський економіст, співробітник Інституту Катона (США), колишній радник Володимира Путіна Андрій Ілларіонов, повідомляє «Главред».

За його словами, перший етап цього розпаду спостерігався на початку ХХ століття, в 1917—1918 роках.

«Потім відбулася часткова реконкіста, реоккупація деяких територій, хоча і не в повному складі. Другий етап імперського розпаду мав місце на початку 1990-х років. Потім знову була проведена часткова реконкіста. Неминучим настане і третій етап, під час якого російські війська підуть з окупованих територій в сусідніх державах, а також відбудеться відділення низки неросійських етнічних територій від нинішньої Російської Федерації. Такого роду процеси часто супроводжуються трагедіями і кров'ю. Але зупинити тектонічні сили світової історії неможливо», — заявив він.

Ілларіонов переконаний, що розпад Росії зменшить військовий тиск на Україну незалежно від того, хто буде перебувати на чолі РФ.

«З іншого боку, якщо на чолі Росії перебуватиме відповідальний уряд, то не виключено, що демократична Україна надасть допомогу російській владі для того, щоб процес розпуску імперії відбувався менш болючим способом і для Росії, і для нових утворюються держав, і для їхніх сусідів, включно з Україною», — додав Ілларіонов.

Схожі новини