Передплата 2024 «Добра кухня»

Вибух на Рівненському військовому полігоні: усі подробиці інциденту

  • 20.11.2018, 19:47
  • 1 078

На території Рівненського загальновійськового полігону сьогодні, 20 листопада, близько 14.00 пролунав вибух невідомого боєприпаси.

Про це повідомляє відділ комунікації поліції Рівненської області.

Внаслідок вибуху поранення 19-річний солдат, військовослужбовець-контрактник 30-ї механізованої бригади ім. князя Костянтина Острозького, що дислокується у м. Новоград-Волинський Житомирської області.

«За попередньою інформацією, під час навчань колона військової техніки зупинилася оглянути транспорт. У цей час поблизу однієї із машин вибухнув поки невстановлений предмет. Унаслідок вибуху осколкові поранення передпліччя отримав 19-річний солдат, якого госпіталізували до військового госпіталю», — йдеться в повідомленні.

Як повідомив голова Західного регіону України полковник юстиції Віталій Вдовітченко, причиною вибуху став розрив артилерійського снаряда, інформує УНН.

За його словами, сьогодні на Рівненському полігоні проводилися навчальні стрільби. Під час них артснаряд впав і вибухнув недалеко від іншої групи військовослужбовців, які в даний момент готували військову техніку до руху.

«Внаслідок того, що артснаряд впав і вибухнув неподалік іншого підрозділу, поранений один військовослужбовець, зараз він в госпіталі, стан не критичний», — повідомив співрозмовник агентства.