Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Напередодні зими львів’яни насолоджувалися фіалковою красою

Упродовж трьох днів у «Інтерсіті» на проспекті В. Чорновола тривала виставка фіалок.

«Львів'яни люблять фіалки», — стверджує учасниця виставка Олександра Кіт, яка привезла багато новинок зі своєї колекції з Івано-Франківська. Там любителі фіалок об’єдналися у клуб «Фіалка Прикарпаття». За три дні, допоки тривала виставка, франківчанка зустріла багато поціновувачів цієї квітки. Розповідає, що з багатьох львів’ян знає особисто.

Фіалка Волошкові очі
Фіалка Волошкові очі

Фаворитом цьогорічної виставки стала новинка 2018 року — фіалка з цікавою назвою — «XXL». Колекціонерка показала нам чубчик — маленьку рослинку з трьома листочками. Каже, що тільки ця залишилася, а всі решта розібрали. Ця фіалка — з величезними махровими ніжно рожевими квітками.

Ще на виставці колекціонери представили різноманітні новинки. Був тут «Золото скіфів», «Чарівна галичанка», «Палке кохання», «Волошкові очі», «Персик», «Білосніжка», «Нічна красуня», «Біла заметіль», «Франсуа» та багато-багато інших сортів.

Фіалка «Чарівна галичанка»
Фіалка «Чарівна галичанка»

От пані Олена — пенсіонерка завітала на виставку, аби взяти участь у вікторині. За одно і прикупила новинки для своєї колекції.

«Кохаюся в кішці, чоловікові і квітах. Люблю фіалки. Дещо мені дуже сподобалося, думаю, що повертатимуся додому не з порожніми руками. Тут є прекрасні чудові речі. А також ця виставка — це можливість подивитися, поспілкуватися і дізнатися багато чого нового», — розповіла пані Олена.

Організатор виставки — голова клубу «Фіалки Галичини» Анатолій Іваницький каже, що на осінній, цьогоріч заключній виставці, були й ті, хто розводить кактуси, сукуленти.

Анатолій Іваницький охоче розповідає про свої новинки, також ділиться досвідом, як доглядати за цими чарівними квітками зараз, коли на порозі зима. У залі, де проходила виставка, тепло, 20 — 23 градуси, бо квітка любить тепло. Ще Анатолій Іваницький розповідає любителям фіалок: «Зараз бажано сильно не підливати квіти, тому що земля швидко натягує, і якщо води забагато, то корінь може підгнити, і рослина пропаде. Щоби квіти гарно почали цвісти, уже в січні їх можна пересаджувати. Трошки відділити коріння, якщо наросло за той рік, сформувати розетку, пересадити і поставити на цвітіння. Буквально через два-три тижні вони почнуть викидати бутони».

Схожі новини