Передплата 2024 «Добра кухня»

В Україні можуть ввести нові обмеження на посилки з-за кордону

  • 19.11.2018, 10:28
  • 732

Верховна Рада України цього тижня може затвердити законопроект про зниження безмитного ліміту для посилок з-за кордону до 22 євро.

Як написав на своїй сторінці в Facebook співвласник і засновник найбільшого в країні інтернет-магазину Владислав Чечоткін, Верховна Рада на цьому тижні у другому читанні розгляне законопроект № 9260 «Про внесення змін до Податкового кодексу України та деяких інших законодавчих актів України щодо поліпшення адміністрування та перегляду ставок окремих податків і зборів».

«Завтра Рада буде приймати обмеження на посилки з-за кордону дорожче 100 євро. Це пряме продовження історії з забороною посилок дорожче 22 євро, ті ж ініціатори, просто вирішили зіграти багатоходівку», — пише Чечоткін.

Він також зазначив, що в цьому законопроекті кур'єрські служби планують зробити податковими агентами.

«Вони повинні будуть нараховувати і стягувати податки зі своїх клієнтів. Але ніхто не знає як і, я впевнений, це як мінімум на півроку заблокує всі посилки. Зараз контрабандисти везуть безконтрольно і не важливо яку суму, вони заздалегідь підготувалися — пишуть ціну до 22 євро. Щось знають», — зазначив він.

Схожі новини