Передплата 2024 «Добрий господар»

Прибічники автокефалії пікетували резиденцію митрополита УПЦ МП у Кривому Розі

  • 18.11.2018, 12:15
  • 967

У Кривому розі на Дніпропетровщині пікетували резиденцію митрополита Криворізького і Нікопольського УПЦ М П Єфрема.

Як повідомляє криворізький телеканал «1kr.ua», до маєтку священика прийшли десятки людей, щоб висловити обурення його позицією. Йдеться про те, що митрополит Єфрем не підтримує надання Україні Томосу.

«В руках учасників акції плакати з гаслами: «Кривому Рогу Українська церква», «Іди від Москви, повернися в Україну, Єфреме», «Єфреме, забудь Москву», — зазначають журналісти.

Крім того, пікетувальники, які прийшли до розкішного маєтку священика, наголошують, що він не повинен жити «на широку ногу». Криворіжці кажуть, що Іван Кицай (світське ім'я Єфрема) завжди їздить на дорогих авто, його рідко можна побачити серед звичайних людей. Найчастіше він з’являється на помпезних відкриттях пам'ятників у компанії міського голови.

Криворізький телеканал нагадує, що керуючий Криворізькою єпархією митрополит Криворізький і Нікопольський Єфрем був у числі тих, хто вирішив засвідчити вірність Українській Православній Церкві Московського патріархату на чолі з її предстоятелем — митрополитом Онуфрієм (Московський патріархат).

Водночас, на сайті УПЦ МП повідомляється про спробу «штурму» резиденції криворізького священика, яку влаштували нібито провокатори, що є прихильниками автокефалії. При цьому в Московському патріархаті стверджують, що за всіма подіями спостерігали представники Національної поліції, які нічим не завадили учасникам акції.

11 жовтня синод Вселенського патріархату вирішив надати Томос про автокефалію православній церкві в Україні. Тепер у Києві має бути скликаний Собор за участю архієреїв УПЦ КП, УАПЦ, а також УПЦ МП, які звернулися до Вселенського патріарха з проханням про Томос. Собор здійснить церковне об'єднання, створивши єдину помісну УПЦ, і обере її предстоятеля. Після цього відбудеться отримання предстоятелем єдиної помісної автокефальної УПЦ Томоса як документа (грамоти).

Схожі новини