Передплата 2024 «Добрий господар»

Названо найкорисніший для споживання хліб

  • 17.11.2018, 13:15
  • 2 314

Хліб на прилавках магазинів різний, тому вибрати хороший здоровий продукт буває досить складно.

Все-таки, як купити хліб, який буде виключно корисним? На що варто звернути увагу? І чи може цільнозерновий хліб бути кращим рішенням для вашого здоров’я, про це пише «Портал про здоров’я».

За словами Кері Ганс, автора книги «Дієта малих змін», хліб може стати надзвичайно корисною добавкою до раціону. Представляємо кілька надійних прийомів, які знадобляться при виборі по-справжньому здорових хлібобулочних виробів.

Цільнозерновий хліб — всьому відповідь

Якщо збираєтеся купити хліб — купіть краще цільнозерновий. Справа в тому, що в цільнозернових продуктах зерно використовується повністю. «Це ендосперм, проростки та висівки, які забезпечують вашому організму необхідну клітковину, білки, вітаміни, мінерали», — розповідає Кері Гласман, ліцензований дієтолог — нутриціоніст. Ненавидите смак цільного зерна? Не панікуйте!

«По суті, ви повинні звернути увагу на цілісні, неочищені продукти», говорить Ганс, офіційний представник відомої компанії з виробництва хліба «Арнольд Маячня». Експерт пропонує придивитися до неочищеного ячменю, бурого рису, цілісного вівсу або неочищеного льону. Вони допоможуть отримати різні смакові відчуття і все ті ж поживні речовини.

Щоб хліб був на 100% цільнозерновий

Справа в тому, що цільнозерновим називають навіть той хліб, в якому є всього 51% спеціальних інгредієнтів. Саме тому так важливо упевнитися на маркуванні етикетки, що обраний вами продукт на 100% цільнозерновий. Коли ж справа доходить до вибору між традиційним або органічним хлібом, то можна заощадити гроші і спокійно взяти традиційний. Це не вирішальний фактор!

Менше компонентів — краще хліб

Важливо, щоб в хлібі не було консервантів, барвників і штучних ароматизаторів. Фахівці радять обходитися без продуктів, в складі яких є частково гідрогенізовані масла і добавки зі складною назвою. Спробуйте прочитати склад продукту вголос, і сміливо відкидайте продукти в будь-якому з двох наступних випадків.

Перший випадок — якщо неможливо вимовити назву зазначених інгредієнтів. Другий — якщо після їх загуглювання ви все-одно не знаєте, що це таке. Навчіться читати маркування і на будь-яких інших продуктах харчування. Викидайте і ту брендову продукцію, з якої ваш організм отримає трансжири або високофруктозний кукурудзяний сироп.

Візьміть курс на клітковину

Ви вже чули це раніше, а ми повторимо ще раз — клітковина необхідна для живлення. Вона допомагає відчувати ситість, стимулює здорову кишкову перистальтику, а також покращує здоров’я травного тракту. Дізнайтеся обов’язково, яка кількість клітковини міститься в одному шматочку вашш коханого і здорового хліба.

Джерело клітковини — ендосперм, який в цілісному зерні залишається недоторканим. Згідно з рекомендаціями правильного харчування США, на добу потрібно споживати близько 30 г клітковини. А 50% щоденного прийому злакових повинні складати саме цільнозернові продукти.

Купити хліб — не вчинити злочин проти свого здоров’я! Адже якщо розібратися, корисний продукт завжди визначається якісним складом. Уважно стежте за тим, що потрапляє в вашу продуктову корзину. І намагайтеся, щоб в ній частіше бував цільнозерновий хліб.

Схожі новини