Передплата 2024 «Добра кухня»

Бойовики на Донбасі гатили з гранатометів і мінометів, один український захисник загинув

  • 17.11.2018, 10:13
  • 325

Упродовж минулої доби, 16 листопада, російські окупанти 10 разів відкривали вогонь по позиціях наших військ. При цьому шість разів ворог застосовував озброєння, заборонене Мінськими домовленостями.

Про це повідомляє прес-центр операції Об’єднаних сил.

Противник вів прицільний вогонь із мінометів калібру 120 та 82 мм, гранатометів різних систем, озброєння бойових машин піхоти, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї. Російсько-окупаційні війська здійснювали обстріли позицій Об’єднаних сил в районах населених пунктів Вільний, Луганське, Новолуганське, Мар'їнка, Красногорівка, Павлопіль, Гнутове та Широкине. З мінометів 82-го та 120-го калібрів ворог обстрілював позиції Об'єднаних сил на Світлодарському напрямку поблизу Новолуганського та на Попаснянському напрямку в районі населеного пункту Вільний.

Міномети калібру 82 мм та великокаліберні кулемети противник застосував також на Приазов'ї, обстрілявши позиції підрозділів українських військ біля Широкиного. В ході бойових дій втрат серед особового складу Об'єднаних сил не було.
За даними розвідки, протягом 16 листопада, 2 окупантів було поранено. Від початку цієї доби, ворог, із мінометів 82-го калібру, обстріляв позиції Об'єднаних сил у районі населених пунктів Новотошківське та Жолобок.

Біля останнього зафіксовано використання і мінометів калібру 120 мм. Окрім того, з гранатометів, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї загарбники вели вогонь по захисниках Гнутового. Під час бойових дій, 17 листопада, загинув один військовослужбовець Об'єднаних сил.

Схожі новини