Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Ціною свого життя вівчур Акс врятував 70 гостей вечірки

Цього симпатичного вівчура Акса, який служив у поліції американського Детройта, на жаль, уже немає серед живих. Кілька днів тому його застрелив озброєний терорист, якого собака затримав ще до того, як злочинець напав на беззахисних людей.

За повідомленням газети The Detroit News, як тільки стало відомо про загибель Акса, керівник округу поліції вшанував його пам’ять словами: «Ми вдячні чоловікам, жінкам і собакам, які служать справі захисту нашого суспільства».

«НП» сталася у передмісті Детройта — містечку Сейнт Клер Шорс. В одному з тамтешніх бенкетних залів відбувалася гостина на 70 осіб. Аж раптом персонал ресторану помітив неподалік озброєного чоловіка, що наближався.

Сумнівів не було: терорист! Охорона перевела учасників вечірки у безпечне місце, а сама викликала на підмогу поліцейських. Коли за кілька хвилин правоохоронці прибули на місце, озброєний чоловік кинувся втікати. Навздогін копи випустили свого службового пса Акса. Він догнав зловмисника, повалив на землю. Та поки підбігли поліцейські, щоб скрутити терориста, той встиг кілька разів вистрелити у пса…

У США напад на службового собаку розцінюють як пряму загрозу життю поліцейського, тому діють відповідно — нападника знешкодили.

Акс служив у поліції останні два роки. Мав відмінні показники у роботі. Кінологи з Детройта дали йому кличку за скороченим прізвищем офіцера американського спецназу Метью Аксельсона, який загинув в Афганістані.

Нині фото Акса висить на видному місці у поліцейському відділку Детройта — поруч з фотографіями поліцейських, які загинули під час виконання службових обов’язків.

Схожі новини