Передплата 2024 «Добрий господар»

«Де б ти не був — вшануй!»: З’явилось проникливе відео до 85-х роковин голодомору

  • 15.11.2018, 16:59
  • 601

Український інститут національної пам’яті опублікував відеоролик, у якому закликали 24 листопада вшанувати пам’ять жертв Голодомору.

Відповідне відео опублікував у Facebook голова Українського інституту національної пам’яті Володмимр В’ятрович.

У соціальному відеоролику закликають 24 листопада о 16:00 вшанувати пам’ять убитих Голодомором 1932−1933 років де б хто не був — у кремлівській в'язниці, шкільному класі, в лікарняній палаті, на футбольному полі, у майстерні взуття чи за кермом автівки.

Відеоролик зняла львівська студія Young&Hungry Production за підтримки Міністерства інформаційної політики та за участі Українського інституту національної пам’яті і Центру досліджень визвольного руху.

Це перше відео із серії, яке розроблене спеціально до 85-тих роковин Голодомору. Усі ці ролики об’єднує символічне гасло «Ми пам’ятаємо! Ми сильні!».

«Важливо підтримувати традицію пам'яті і тому основне завдання цього ролика — показати модель поведінки, як кожен може долучитися до вшанування пам’яті жертв Голодомору. Ми хочемо, щоб люди подумали: «О, до речі, а ми ж теж так можемо робити!», — пояснює автор ідеї і сценарист відеороботи Омелян Ощудляк.

За інформацією В’ятровича, після загальнонаціональної хвилини мовчання 24 листопада о 16:00 українці вдома та по всьому світу запалюватимуть свічки пам'яті у себе на вікнах чи біля меморіалів Голодомору, чи де б вони не були.

«Ми пам’ятаємо жах 1932−1933-го і достатньо сильні, щоб захищати свою незалежність із зброєю в руках. Тому гасло цьогорічної інформаційної кампанії до 85 роковин Голодомору „Ми пам’ятаємо! Ми сильні!“, а серед її візуальних образів український солдат на тлі меморіалу пам’яті жертв геноциду та свіча-куля», — написав В'ятрович у коментарі до відео.

Схожі новини