Передплата 2024 ВЗ

Куди доходи від пса-ловеласа вписати? У віце-мера Дніпра — дилемма

У якому розділі декларації вказувати доходи від собачої злучки? З таким питанням до фіскалів ще точно ніхто не звертався.

«Першопрохідцем» став заступник міського голови Дніпра Михайло Лисенко. Свого бульдога він вже у декларації засвітив. Тепер замислився, як відзвітувати про його прибуткове собаче достоїнство.

«У 2018 році американський бульдог (у торішній декларації Лисенко вказав, що купив його за 38 тисяч гривень. — „ВЗ“) неодноразово вступав в інтимні зв’язки з особинами протилежної статі, але тієї ж породи, за що я отримував грошову винагороду, а мій пес Bush — фізичну. А тепер запитання: в якому розділі декларації і як це декларувати? У нашій податковій ніхто не знає», — поскаржився віце-мер на своїй сторінці у Facebook.

І додав, що своє звернення адресує також Національному антикорупційному бюро та Нацагентству з питань запобігання корупції.
Хтось подумав, що Лисенко жартує. Та яке там! Віце-мер серйозно налаштований отримати офіційну відповідь на своє «інтимне» питання. Його племінний бульдог цілий рік пітнів — тепер хай фіскали і НАЗК пітніють, роздумуючи, куди вписати гонорари за собачі заслуги…

Коментатори під постом Лисенка взялися свої варіанти пропонувати. Хтось радив віце-мерові вказати чотирилапого як члена сім’ї і вписати його «трудові» у відповідну графу. Хтось пропонував задекларувати «злучкові» як «послуги з надання собаки в оренду». А користувач Patyka Andrii іронічно підмітив, що у наступних деклараціях собачі доходи можуть з’явитися не лише у декларації дніпровського віце-мера.

«Депутати, — прокоментував, — скоро замість виграшів у лотерею почнуть писати, що усе пес заробив — і будинок, і машину».

Схожі новини