Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Суд припинив дискримінацію «нетернопільських» дошкільнят

Тернопільський адміністративний суд визнав незаконним наказ начальника управління освіти та науки Тернопільської міської ради — про встановлення плати за надання послуг дошкільної освіти для батьків, діти яких не зареєстровані у Тернополі.

У червні у Тернопільському дошкільному навчальному закладі № 20 не впустили на заняття хлопчика з нетернопільською реєстрацією — через те, що його батьки не оплатили додатково дитсадку 1215 гривень. А коли мати викликала поліцію, педагог зазначила, що тоді цю суму вирахують з її зарплати…

В усьому був винен сумнозвісний наказ начальника управління освіти та науки Тернопільської міської ради, згідно з яким ці кошти мали сплачувати за перебування своїх дітей у дошкільній мережі Тернополя жителі приміських сіл та не зареєстровані в обласному центрі його мешканці.

Однак мама маленького Рината, що на собі відчула дискримінацію, Анна Хасан, подала на управління освіти і науки Тернопільської міськради до суду. Її підтримали інші батьки дітей з «нетернопільською пропискою».

Перших засідань суду представники міськради уникали, але врешті-решт змушені були з’явитися в суді. Суддя адміністративного суду Дерех у своїй ухвалі винесла рішення про визнання протиправним та нечинним вищезгаданий наказ начальника управління освіти та науки Тернопільської міськради.

«Якщо міська рада чи її управління освіти і науки подадуть апеляцію, то ми будемо наполягати, щоб орган місцевого самоврядування Тернополя повернув кошти, які були протиправно затребувані від батьків», — наголосив адвокат Ростислав Небельський.

Схожі новини