Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Жителі окупованого Донбасу розповіли, як через погрози голосували на псевдовиборах

  • 12.11.2018, 19:58
  • 612

Цивільні мешканці окупованого Донбасу розповіли моніторинговій місії ОБСЄ про те, що вони були змушені взяти участь у псевдовиборах бойовиків.

Про це йдеться у прес-релізі СММ ОБСЄ, повідомляє Громадське.

«Цивільні особи висловлювали занепокоєність через те, що почували себе вимушеними „голосувати“, бо в іншому випадку вони зіткнулись би з перериванням виплати зарплат та надання медичної допомоги в районах, не контрольованих урядом», — йдеться у прес-релізі.

Водночас частина цивільних мешканців окупованого Донбасу заявила спостерігачам ОБСЄ, що вони занепокоєні наслідками через участь у «виборах», які можуть наступити під час їхньої поїздки на підконтрольні Україні території.

Також зазначається, що 11 листопада, в день так званих «виборів», спостерігачі помітили збільшення кількості озброєних людей. На «виборчих дільницях» перебували по 2−4 озброєних бойовика.

Нагадаємо, на «виборах» ватажків окупованої території Донеччини та Луганщини перемогли чинні «керівники» Денис Пушилін та Леонід Пасічник

Президент України Петро Порошенко у Парижі обговорив псевдовибори на Донбасі з канцлеркою ФРН Ангелою Меркель та президентом Франції Еммануелем Макроном. За словами Порошенка, лідери «висловили тверду позицію щодо засудження фейкових „виборів“ на Донбасі і підтримки незалежності, суверенітету і територіальної цілісності України».

Схожі новини