Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Перед «виборами» в «ДНР» і «ЛНР» безпілотник США провів розвідку на Донбасі, — ЗМІ

  • 11.11.2018, 08:21
  • 441

Стратегічний безпілотний літальний апарат ВВС США RQ-4A Global Hawk напередодні здійснив багатогодинний розвідувальний політ вздовж лінії розмежування на Донбасі напередодні майбутніх «виборів» у «Л/ДНР».

Це випливає з моніторингових даних західних авіаційних ресурсів, повідомляє «Інтерфакс».

Безпілотний розвідник RQ-4А Global Hawk вилетів з авіабази Сігонелла на італійському острові Сицилія, і протягом близько восьми годин курсував уздовж лінії розмежування на Донбасі напередодні «виборів» у «ДНР» і «ЛНР».

Під час польоту в повітряному просторі над Донбасом американський безпілотник кілька разів підлітав на відстань приблизно від 40 до 60 км до районів Бєлгородської, Воронезької та Ростовської областей РФ, які межують з Україною.

В той момент розвідник перебував над Новопсковським районом Луганської області.

На Донбас RQ-4А Global Hawk летів через повітряний простір Греції, Болгарії і Румунії.

За даними з відкритих джерел, RQ-4A Global Hawk, на борту якого є камера з високою роздільною здатністю, інфрачервоний сенсор і радар для відстеження рухомих об'єктів, призначений для ведення стратегічної повітряної розвідки на глибину понад 300 км на території противника.

Американські стратегічні безпілотники останнім часом регулярно проводять розвідувальні польоти біля Донбасу і російських територій.

«Вибори» на окупованих територіях Донецької та Луганської областей призначено окупаційною адміністрацією під керівництвом РФ на 11 листопада.

Схожі новини