Передплата 2024 «Добрий господар»

У Канаді депутат парламенту «вляпався» у секс-скандал та став жертвою шантажу

  • 09.11.2018, 08:48
  • 589

Відомого депутата парламенту Канади від опозиційної Консервативної партії Тоні Клемента виключили з партії за порушення етичних норм.

Про це заявив лідер партії Ендрю Шир, передає Укрінформ.

«Спершу я повірив йому, що йшлося про один окремий епізод. Однак, з того часу була отримана інформація про численні інші подібні випадки, тому я попросив Тоні вийти з партії, аби він міг відповісти на ці обвинувачення», — сказав Шир.

Раніше Тоні Клемент зізнався, що став жертвою сексуального шантажу: він відправив свої відверті фото та відео особі, яка почала шантажувати його, вимагаючи 50 тис. євро. Негайно після оприлюднення цієї інформації, Клемент оголосив про вихід із усіх парламентських комітетів й складення повноважень тіньового міністра юстиції.

Однак з минулого року Тоні Клемент є членом спеціального комітету, який здійснює нагляд за канадськими спецслужбами й має доступ до секретної інформації. За словами Шира, саме спецслужбам Канади тепер слід встановити, чи не скомпрометував себе Клемент. «Я залишу це питання для них, адже вони — експерти», — зауважив лідер партії.

Тоні Клемент одружений і має трьох дітей. Він уже 12 років є членом парламенту і за цей час займав високі посади в уряді, в тому числі був міністром охорони здоров`я, промисловості й фінансів.

Схожі новини