Передплата 2024 «Добре здоров’я»

У Херсоні прощаються з загиблою активісткою Гандзюк

  • 07.11.2018, 14:55
  • 866

У Херсоні сьогодні, 7 листопада, прощаються з депутатом міськради і громадською активісткою Катериною Гандзюк, яка загинула внаслідок нападу з використанням кислоти.

Як повідомляє місцевий сайт khersonline.net, траурну церемонію призначили на 14:00, проте через велику кількість людей, які приїхали попрощатися з активісткою, її о 13:00.

Церемонія відбувається в Обласному центрі молоді. Передбачається, що вона триватиме до 15:00.

Нагадаємо, Катерина Гандзюк померла 4 листопада. Поліція перекваліфікувала кримінальну справу, відкриту за фактом нападу, зі статті «замах на вбивство з особливою жорстокістю» на статтю «умисне вбивство».

Катерину Гандзюк облили кислотою вранці 31 липня біля під'їзду її будинку в Херсоні. Вона отримала хімічні опіки 30% тіла, кислота потрапила на спину, голову, руку, а також в око. 1 серпня її доставили в Київ для лікування. Гандзюк перенесла більше 10 операцій.

У справі Гандзюк були арештовані ймовірний організатор нападу Сергій Торбин, Володимир Васянович, В'ячеслав Вишневський, Віктор Горбунов і Микита Грабчук, який, за версією слідства, облив активістку сірчаною кислотою.

Замовників злочину досі не назвали.

За словами адвоката Масі Найєма, результати експертизи про причини смерті співробітниці мерії Херсона Катерини Гандзюк стануть відомі приблизно через два дні.

Схожі новини