Передплата 2024 «Добре здоров’я»

На Харківщині зґвалтували та жорстоко вбили 15-річну школярку

  • 06.11.2018, 16:31
  • 1 312

Неймовірне по своїй жорстокості вбивство сталося 2 листопада в селищі Бабаї, під Харковом.

Про це повідомляє телеканал «Прямий».

П'ятнадцятирічна Аліса Онищук ранком 2 листопада відправилася на навчання в місто, в коледж архітектури і дизайну. Її шлях до залізничної станції пролягав через лісосмугу. Через кілька годин мама Аліси — Віка, йшла тією ж стежкою і помітила в кущах кросівок доньки. Матір спробувала зателефонувати, але мобільний Аліси мовчав. Жінка відправилась в коледж, там сказали, що студенки на заняттях не було. Увечері в п'ятницю увесь особовий склад поліції Харківського району був піднятий на пошуки дівчинки. 3 листопада, опівдні, тіло Аліси Онищук було знайдене в посадці. За висновками судмед експертів, дівчинку зґвалтували, причиною смерті стала асфіксія. Окрім того, наплічник дитини, де знаходились документи та особисті речі теж зник.

Кримінальне провадження відкрите за трьома статтями Кримінального Кодексу України —, ч. 1ст. 115, ч.2 ст. 153, ч. 4 ст. 187. Максимальне покарання — 15 років в'язниці, розповідає Вікторія Зінов'єва, прес-офіцер відділення поліції харківського району.

Фоторобот вірогідного злочинця активно розповсюджують і харків'яни в соцмережах, і правоохоронці .

Також поліція звернулась до усіх водіїв, які їхали в п'ятницю в період з 06:00 до 10:00 в районі пішохідного моста «Покотилівка», переглянути записи відеореєстраторів. Розслідування резонансного злочину на контролі у керівництва Нацполіції України.

Зараз в місті працює заступник міністра МВС В'ячеслав Аброськін, який зібрав на нараду начальника Департаменту карного розшуку НПУ Сергія Тіхонова, начальника ГУНП в Харківській області Олега Бехк, працівників карного розшуку, слідчого управління і наголосив, що розслідування треба посилити.

«Цей зухвалий злочин має бути розкрито і особа, яка вчинила його, повинна відповісти за це перед законом. Ми вдячні будь-якій підтримці громадськості, жителів райцентру, волонтерів, небайдужих громадян, — заявив перший заступник голови Нацполіції. — Кожного дня ми будемо заслуховувати результати і коригувати напрямки нашої роботи, щоб найшвидше вийти на слід зловмисника». За словами Абрськіна, правоохоронці мають зібрати свідчення у 9 тисяч мешканців.

Тим часом дівчинку вже поховали у Богодухові.

Схожі новини