Передплата 2024 «Добра кухня»

Amnesty International закликає притягнути до відповідальності усіх винних у смерті Гандзюк

  • 05.11.2018, 19:13
  • 586

Правозахисна організація Amnesty International в Україні закликає українську владу притягнути до відповідальності замовників та виконавців нападу на активістку Катерину Гандзюк.

Про це повідомляє УНІАН із посиланням на повідомлення організації.

«Смерть цієї безстрашної діячки громадянського суспільства повинна спонукати українську владу дати чітку відповідь на просте питання, яке зараз у всіх на устах: „Хто вбив Катерину Гандзюк?“. Ця відповідь може бути отримана лише шляхом незалежного, неупередженого та ефективного розслідування, яке, на жаль, як ми бачимо, не відбувається у дуже багатьох справах», — наголосила директор Amnesty International Ukraine Оксана Покальчук.

«Вбивство Катерини є останнім із серії жорстоких нападів на активісток та активістів громадянського суспільства в Україні за останній рік. Лише кілька виконавців цих нападів були заарештовані, але жоден із замовників. Представники органів влади постійно говорять про окремі випадки, ігноруючи системну проблему. Але зараз це має змінитися», — додала Покальчук.

«Дуже важливо, щоб справа Катерини Гандзюк не лишилася так само „окремим випадком“. Її смерть стала останньою краплею у морі безкарності. Влада зобов’язана гарантувати, що кожен хто утискає, залякує або нападає на активістів громадянського суспільства, був притягнутий до відповідальності», — йдеться у повідомленні.

Схожі новини