Передплата 2024 ВЗ

Вчені назвали продукти, які сповільнюють старіння

  • 05.11.2018, 08:18
  • 628

Дослідники з Уорікського університету склали перелік продуктів, вживання яких дозволяє людині виглядати молодшою, попри реальний її вік.

Завдяки речовинам, які містять такі продукти, активується процес регенерації клітин і тканин, що дає ефект омолодження, повідомляє 24apteka.com.ua.

Вчені заявили, що наявність «особливих речовин» в деяких продуктах харчування сприяє поліпшенню травлення і кишкової флори, що в підсумку позначається і на омолодження організму. Зокрема, такими «чарівними» компонентами, за їхніми словами, є амінокислоти аргінін і лізин, відповідальні за сигнали про насичення, що подаються травним трактом головного мозку. Вживання продуктів, у складі яких є аргінін і лізин, захищає від переїдання і забезпечує струнку фігуру.

Але також важливо, відзначили вчені, щоб їжа не тільки допомагала не набирати зайву вагу, — вона повинна бути постачальником поживних речовин для організму. Тому важливо вживати продукти, в яких є набір різних мікроелементів, максимально корисних для здоров'я.

У складений вченими список увійшли наступні продукти:

— куряче м'ясо, індичка, свинина (лопатка);

— скумбрія, тунець, анчоуси, краби;

— тверді сири;

— волоський горіх, мигдаль, фісташки, арахіс, кунжут та інші горіхи.

«Включіть їх і в щоденний раціон харчування. З їх допомогою ви зможете підтримувати в нормі вагу і одночасно протистояти передчасним процесам старіння», — порадили фахівці.

Схожі новини