Передплата 2024 «Добре здоров’я»

У ГПУ розповіли подробиці про хід розслідування справи Катерини Гандзюк

  • 04.11.2018, 18:57
  • 427

Після смерті громадської активістки, радника мера Херсона Катерини Гандзюк прес-секретар генерального прокурора Лариса Сарган відзвітувала щодо ходу розслідування цього злочину.

Про це вона написала на своїй сторінці у Facebook.

«За фактом замаху на вбивство Г У Нацполіції в Херсонській області було відкрито кримінальне провадження. Правоохоронцями встановлено 5 осіб, які об’єктивно підозрюються в організації та здійсненні злочину та всім судом було обрано запобіжні заходи. Наразі під вартою перебувають С. Торбін та М. Грабчук, іншим, у зв'язку із співпрацею зі слідством, суд обрав запобіжний захід у вигляді цілодобового домашнього арешту», — написала Лариса Сарган.

Наразі у цьому кримінальному провадженні триває досудове розслідування, під час якого було допитано 367 осіб, призначено та проведено 21 експертизу, проведено 9 обшуків і 26 оглядів.

«Крім того, центральним управлінням С Б України проводиться досудове розслідування за фактом визначення замовника вказаного злочину. У зв'язку з цим 28 жовтня С. Торбіна із Херсонсього СІЗО для проведення слідчих дій направили до центрального управління СБУ до м. Києва», — додала Сарган.

Нагадаємо, як писав «ВЗ» після смерті херсонської активістки, радниці мера Херсона Катерини Гандзюк кримінальне провадження щодо нападу на неї з кислотою, що сталося наприкінці липня, перекваліфікували на закінчене умисне вбивство.

Сьогодні, 4 листопада стало відомо про смерть працівниці Херсонської міськради, активістки Катерини Гандзюк.

Схожі новини