Передплата 2024 ВЗ

Порошенко і Варфоломій підписали угоду про співпрацю між Україною та Вселенським патріархатом

  • 03.11.2018, 11:58
  • 831

Президент Петро Порошенко Порошенко і Вселенський патріарх Варфоломій підписали угоду про співробітництво та взаємодію між Україною та Вселенським патріархатом.

Про це глава держави повідомив на своїй сторінці у Facebook.

«Вітаю всіх з підписанням Угоди про Співробітництво та Взаємодію між Україною та Вселенським Патріархатом», — написав Петро Порошенко.

11 жовтня синод Вселенського патріархату (материнської структури всіх православних церков світу) постановив, що продовжує процес надання автокефалії помісній Українській православній церкві.

Синод також постановив відновити канонічний єпископський сан голови Української православної церкви Київського патріархату Філарета і голови Української автокефальної церкви митрополита Макарія, а також підпорядкованого їм священства, а «їхні вірні відновлені у спілкуванні з Церквою».

Далі, як пояснив раніше патріарх Філарет, представники українських православних церков, УПЦ КП, УАПЦ і, як очікують, частина з УПЦ (МП), повинні скликати собор, на якому буде ухвалене рішення про об’єднання церкви й обрано її предстоятеля. Саме йому в майбутньому мають дати томос про автокефалію.

Проти рішення синоду Константинопольського патріархату виступила Росія.

Схожі новини