Передплата 2024 «Добрий господар»

Поліція спіймала на хабарі голову РДА Львівщини

  • 02.11.2018, 18:35
  • 1 977

Поліцейські 2 листопада затримали «на гарячому» під час отримання 800 доларів хабара голову Радехівської райдержадміністрації Львівської області Тараса Калиту.

Про це повідомляє Українська правда.

Водночас, у прес-службі Нацполіції України ім’я затриманого чиновника-хабарника не розголошують. Втім повідомляють що неправомірну вигоду посадовець вимагав за підписання договору оренди земельної ділянки, терміном на 20 років, для реконструкції та експлуатації цеху з виготовлення біопалива.

За інформацією Нацполіції, посадовець організував злочинну схему із систематичного вимагання і одержання неправомірних вигод від фізичних та юридичних осіб за вирішення земельних питань.

Поліцейські встановили, що голова РДА вимагав від підприємця тисячу доларів США хабара. За вказану суму посадовець обіцяв посприяти у прийнятті на сесії райради рішення про затвердження технічної документації з нормативної оцінки земельної ділянки на підзвітній йому території, а також подальшого підписання договору оренди вказаної земельної ділянки терміном на 20 років для реконструкції та експлуатації цеху з виготовлення біопалива.

Кошти посадовець отримував у два етапи: 200 доларів США за винесення вказаного питання на розгляд сесії райради та 800 доларів США за підписання договору оренди.

Сьогодні, 2 листопада, оперативники відділу протидії хабарництву ДЗЕ НПУ, за процесуального керівництва прокуратури Київської області, затримали фігуранта під час отримання другої частини неправомірної вигоди.

За даним фактом розпочато кримінальне провадження за ч. 3 ст. 368 (Прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою) Кримінального кодексу України. Голові райдержадміністрації загрожує до десяти років ув’язнення з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років, з конфіскацією майна.

Його затримано в порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України.

Схожі новини