Передплата 2024 «Добра кухня»

Запровадження податку на посилки з-за кордону відклали

  • 01.11.2018, 12:31
  • 796

Кабінет міністрів скасував постанову про оподаткування посилок із-за кордону через неможливість її виконання, натомість підготував обмежувальний законопроект.

Про це повідомила голова підкомітету з питань митної справи Тетяна Остріковав ефірі «112 Україна».

«Минулоріч була ухвалена норма про те, що з 1 січня 2019-го ми зможемо отримувати 3 посилки у місяць вартістю до 150 євро кожна без розмитнення і лише четверта підлягатиме оподаткування. Умовою введення цієї норми було те, що всі поштові оператори, експрес-перевізники та Державна фіскальна служба (яка у своїй структурі має митницю) створять спільне програмне забезпечення і ДФС буде мати туди доступ і бачити, хто відправник та отримувач. Цього не сталося. Тому з 1 січня митниця не бачитиме, чи це Острікової перша посилка, чи 21.

Тому уряд вчора на засіданні затвердив законопроект, яким ця норма скасовується, запроваджується норма щодо налагодження адміністрування… Із 1 січня громадяни не відчують жодних змін — у цей час буде налагоджуватися адміністрування електронного реєстру", — пояснила нардеп.

Із 1 січня 2019-го мали діяти обмеження — не більше 3 посилок протягом місяця сумарною вартістю до 450 євро. Четверту та всі наступні посилки планували обкласти ПДВ (20%), митом (10%) і акцизом.

Разом із тим з 1 січня 2018-го діють нові правила ввезення товарів у ручному або супроводжуваному багажі сумою до 150 євро (в аеропортах — до 1000 євро) і вагою до 50 кг для тих, хто був відсутній в Україні більше доби та в'їжджає в країну не частіше одного разу протягом 72 год. При більш частому в'їзді без податків можна ввезти товари на суму лише до 50 євро.

Популярне за добу

Популярне за тиждень