Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

УПЦ МП вимагає у Верховного Суду скасувати постанову про надання Томосу

  • 01.11.2018, 11:25
  • 697

Верховний Суд України розгляне три позови, в яких вимагають скасувати постанову про підтримку звернення президента України Петра Порошенка до Вселенського патріарха Варфоломія про надання Томосу про автокефалію українській православній церкві.

Про це повідомляє прес-служба Держсудадміністрації.

«Верховний Суд розгляне кілька позовів до Верховної Ради України про визнання протиправною та скасування постанови від 19 квітня 2018 року «Про підтримку звернення Президента України до Вселенського Патріарха Варфоломія про надання Томосу про автокефалію Православної Церкви в Україні», — зазначається в повідомленні.

Станом на 30 жовтня в суд було подано три однакових позовних заяви. Дві з них будуть розглядатися у спрощеному порядку, без виклику сторін, протягом не більш ніж 60 днів з моменту відкриття проваджень.

Позивачами у цих справах виступають «Релігійна громада Української православної церкви при храмі на ім'я Святителя Миколая бердянської єпархії міста Бердянська Запорізької області» та Городницький Свято-Георгіївський ставропігійний чоловічий монастир.

Позови були подані 8 і 9 жовтня.

Ще одне провадження буде розглянуто на судовому засіданні з викликом сторін. Засідання призначено на 27 листопада.

Схожі новини