Передплата 2024 ВЗ

Будівництво сихівського спорткомплексу у Львові обійдеться майже у мільярд гривень

Цього року на Сихові, на проспекті Червоної Калини стартує масштабне будівництво — багатофункціональний спорткомплекс, який зокрема спеціалізуватиметься на зимових видах спорту.

Ціна питання — майже мільярд гривень (70% коштів виділять з держбюджету, решту — з міського).

Для майбутнього спорткомплексу виділили ділянку площею 1,87 га. Рішення про зведення цього спорткомплексу на позачерговій сесії ухвалили депутати Львівської міської ради, де на порядку денному було лише… одне питання.

Будівництво спорткомплексу розраховане на три роки, але перший етап стартує ще цього року і триватиме рік. Палац спорту розрахований на три тисячі відвідувачів. Проект передбачає чотири криті зали для регбі, гандболу, баскетболу, волейболу, а також критий басейн. В управлінні архітектури Львівської міської ради кажуть, що у багатофункціональному залі спорткомплексу можна буде проводити концерти. Взимку на даху спорткомплексу облаштують сучасні лижні спуски. Сам дах буде похилим. Площа спуску — вісім тисяч «квадратів», вартість даху — 85 млн. грн.

«Для палацу спорту ми створили ЛКП „Палац ігрових видів спорту“, — сказала начальник юридичного департаменту Львівської міської ради Гелена Пайонкевич. — Замовник робіт — управління архітектури та урбаністики Львівської міської ради. Проект палацу спорту готовий і пройшов усі експертизи. Пропонуємо провести міжнародні торги, визначити переможця і оплатити йому суму будівництва».

Схожі новини