Передплата 2024 «Добрий господар»

На Волині люди знімали новий асфальт руками, як шкірку з апельсини

На Волині — скандал з дорожниками, які халтурили під час укладання нового асфальту.

У селі Поромів Іваничівського району тернопільська компанія «Вся Україна» взялася покласти на вулицях нове покриття. Та люди, глянувши на якість роботи, вжахнулися: майстри кидали й закатували асфальт просто у калюжі та багнюку! Селяни не стерпіли й почали руками знімати ту «дорогу». А вона злітала, як шкірка з апельсини.

Відомо, що центральну вулицю Поромова мали заасфальтувати ще торік, однак за роботи взялися лише цієї осені. До дощів завершити не встигли, тож попросили термін виконання замовлення їм продовжити. Те, як «продовжували», обурило громаду. Бо люди стали свідками, як асфальт засипали у калюжі та закатували у багнюку. На місце робіт приїхали місцеві депутати, просили дорожників схаменутися, припинити «гнати халтуру». Та ті на скарги не зважали. Біля техніки зібралося мало не півсела, однак людей далі не слухали. Тож вони, зневірившись у тихому врегулюванні конфлікту, викликали поліцію. Правоохоронці склали протокол щодо неналежного виконання робіт. Тепер вимога в селян одна: аби переробляли дорогу коштом фірми, що гнала асфальтовий брак.

Громада, за словами голови Поромівської ОТГ Євгенія Недищука, дала завдаток на матеріали у розмірі 400 тисяч гривень. Всього ж мали виконавцю заплатити 1 мільйон 333 тисячі. Та тепер, кажуть, не дадуть дорожникам ні копійки.

«Те, що вони нам поклали, це не робота. За таке ми не заплатимо, — говорить голова. — Я їм (робітникам — Авт.) сказав, що можуть далі не продовжувати. Спочатку нехай це перероблять».

Схожі новини