Передплата 2024 «Добра кухня»

В ООН закликали Росію не загострювати ситуацію в Азовському морі

  • 31.10.2018, 09:29
  • 600

Заступник генерального секретаря ООН з політичних питань Розмарі Ді Карло закликає Російську Федерацію та Україну уникати ризиків загострення, провокацій або прорахунків в регіоні Азовського моря.

Про це вона сказала на засіданні Ради безпеки ООН, говорячи про повідомлення щодо посилення напруження у Азовському морі, повідомляє УНІАН.

За її словами, ситуація в Азовському морі негативно позначається на загальну атмосферу у регіоні.

«Ми підкреслюємо потребу уникати будь-який ризик загострення, провокації або прорахунку», — наголосила Ді Карло.
Нагадаємо, 12 жовтня президент Петро Порошенко увів в дію рішення РНБО «Про невідкладні заходи щодо захисту національних інтересів на півдні та сході України, у Чорному та Азовському морях і Керченській протоці».

У рішенні РНБО наголошується, що, розглянувши загрози національній безпеці на півдні та сході України, в акваторії Чорного та Азовського морів і Керченській протоці, що зумовлені агресивними діями Російської Федерації, Рада нацбезпеки і оборони констатувала наявність умов, що можуть призвести до критичної дестабілізації економічної та суспільно-політичної ситуації, морської блокади узбережжя України. Кабміну доручено створити міжвідомчий координаційний орган, який має узагальнити правову позицію держави з питання підготовки консолідованої претензії офіційного Києва до Росії щодо міжнародно-правової відповідальності РФ за збройну агресію проти України.

Схожі новини