Передплата 2024 ВЗ

На Львівщині поліцейським довелося брати штурмом будинок, де чоловік погрожував підірвати родину

  • 30.10.2018, 12:25
  • 507

В одному із сіл Пустомитівського району раніше судимий чоловік погрожував підірвати житловий приватний будинок, в якому перебувала його дружина та її родина. Спецпризначенцям довелося брати будинок штурмом.

Про це повідомляє відділ комунікації поліції Львівської області.

Напередодні, 29 жовтня ввечері, на оперативну лінію 102, надійшло повідомлення про те, що в одному із сіл Пустомитівського району 53-річний раніше судимий місцевий житель погрожує підірвати гранату в будинку, де перебуває його дружина та її родина.

На місце події прибули керівництво Головного управління Національної поліції у Львівській області, слідчо-оперативна група Пустомитівського відділу поліції, вибухотехніки та спецпризначенці КОРДу.

«Чоловік не йшов на жодні перемовини та погрожував підірвати будинок. У дію було введено спецоперацію „Грім“, спецпризначенці взяли штурмом будинок. Зловмисника затримано. Постраждалих немає. На місці працює слідчо-оперативна група, гранату РГД-5 вилучено», — зазначив очільник поліції Львівщини генерал поліції третього рангу Валерій Середа.

Під час огляду місця події у будинку, де проживав зловмисник, правоохоронці виявили також наркотичні засоби та предмет, схожий на пістолет з набоями.

Відкрито кримінальне провадження за ч.1 ст. 129 (погроза вбивством) К К України, ч.1 ст. 263 (незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами) К К України та ч.1 ст. 309 (незаконне виробництво, виготовлення, придбання, перевезення, чи пересилання наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів без мети збуту) К К України. Максимальне покарання, передбачене санкціями статей — до семи років позбавлення волі.

Також встановлено, що раніше зловмисник неодноразово притягувався до кримінальної відповідальності за хуліганство з застосуванням зброї та за зберігання зброї. У жовтні цього року він був засуджений за хуліганство до чотирьох років позбавлення волі з відтермінуванням на два роки.

Схожі новини