Передплата 2024 «Добрий господар»

Саудівська Аравія не має наміру видавати підозрюваних у вбивстві журналіста

  • 27.10.2018, 15:54
  • 464

Підозрюваних у вбивстві саудівського журналіста Джамаля Хашокджі будуть судити в Саудівській Аравії.

Влада країни не має наміру видавати їх іноземним державам, заявив на конференції з безпеки в Бахрейні глава МЗС Саудівської Аравії Адель аль-Джубейр, передає kommersant.

«Що стосується екстрадиції, ці особи є підданими Саудівської Аравії. Вони затримані в Саудівській Аравії, і розслідування ведеться в Саудівській Аравії, судити їх будуть в Саудівській Аравії», — сказав він. Глава МЗС Саудівської Аравії пообіцяв, що Ер-Ріяд встановить істину, а винні понесуть відповідальність.

За підозрою в причетності до вбивства журналіста влада країни затримала 18 осіб. Reuters повідомляє, що турецькі прокурори підготували запит про видачу 18 підозрюваних після того, як президент Туреччини Реджеп Тайіп Ердоган закликав Ер-Ріяд розкрити замовників злочину.

Опозиційного журналіста Джамаля Хашокджі вбили у генконсульстві Саудівської Аравії в Стамбулі 2 жовтня. На днях генпрокурор країни заявив, що вбивство було навмисним, його заява розходиться з офіційною заявою влади, зробленою раніше, про те, що журналіст загинув у результаті бійки в будівлі генконсульства. Тіло Джамаля Хашокджі в даний час не знайдено.

Схожі новини