Передплата 2024 «Добрий господар»

Скандальне інтерв’ю з Хугом: з нього забрали слова про відсутність доказів втручання Росії в Україну

  • 26.10.2018, 12:51
  • 640

Міжнародне видання Foreign Policy видалило слова заступника голови СММ ОБСЄ Александра Хуга про відсутність прямих доказів російського втручання у війну на сході України.

Про це йдеться у поясненні під опублікованим інтерв’ю, повідомляє ТСН.

У поясненні зазначається, що слова Хуга були невірно інтерпретовані та не відповідають його позиції.

«У попередній версії Хуг заявив, що ОБСЄ не бачила прямих доказів участі Росії на сході Україні. Ми видалили ці слова, оскільки вони не передали його справжню думку. Далі він наводить цитати та факти, які записали його спостерігачі», — розповіли у Foreign Policy.

Нагадаємо, перший заступник голови Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ в Україні Александр Хуг розповів в інтерв’ю Foreign Policy, що моніторингова місія ОБСЄ не побачила доказів російського втручання на Сході України.

«Що стосується того, що ми побачили на місці, ми не побачили прямих доказів (російського втручання, — ред.). Втім, ми бачили конвої, які виїжджають і в'їжджають до України ґрунтовими шляхами посеред ночі в місцях, де немає офіційного перетину кордону», — сказав Хуг, відповідаючи на запитання, яка позиція ОБСЄ з приводу втручання Росії у події на сході України.

За його словами, на одній із ділянок прикордонної території ОБСЄ вдалось зафіксувати незаконний перетин кордону і опублікувати відповідне відео.

«Ми бачили особливі види зброї, які ми в деталях описали, включно із військовим електронним озброєнням. Ми також говорили із взятими в полон українською армією бранцями, які заявляють, що вони служать російській армії та під час ротації беруть участь у військових діях в Україні», — заявив Хуг.

Заступник голови СММ ОБСЄ також додав, що в ОБСЄ бачили людей з розпізнавальними знаками РФ, проте, за його словами, «таку форму можна купити будь-де».

«Ми бачили також розпізнавальні знаки Німеччини, Іспанії та інших — але також Росії», — відзначив Хуг.

Це викликало широкий резонанс серед українських політиків та ЗМІ, які засудили таку заяву.

Схожі новини