Передплата 2024 «Добра кухня»

За два місяці у Держуправлінні справами спустили на VIP-«колісниці» 32 мільйони гривень

Держуправління справами за жодного президента скромністю не вирізнялося. Що-що, а освоювати казенні мільярди там вміють.

І на квартири для «своїх» (придбані за бюджетні кошти «квадратні метри» у статусі службових не затримуються), і на шикарні «членовози», і на ремонт Маріїнського палацу (який, здавалося, ніколи не закінчиться), і на смаколики для VIP-шлунків (достатньо згадати малину по 672 гривні за кіло). Апетити ростуть, а з ними — і видаткова стаття на ДУСю, в яку цьогоріч заклали рекордні 2,7 мільярда гривень. Кінець бюджетного року — треба освоїти те, що ще не встигли витратити. Ось і поспішають у ДУСі автопарк люксовими авто під зав'язку забити. Минулого місяця на 17 мільйонів гривень закупилися. А цього — ще 15 «лимонів» спустили.

У грудні ДУСівський автопарк поповниться цілим караваном Toyota. Компанію двом «нульцевим» Land Cruiser (кожен з яких обійшовся майже у два мільйони гривень) складуть 15 салонних Camry (по 740 тисяч за «колісницю»). До них у «контори» екс-регіонала Таріела Васадзе замовили також Mersedes-Benz V-class за 2,4 мільйона гривень. А наступного місяця «затарилися» ще одним таким, але вже за 2,8 мільйона. Плюс, поповнили автопарк «мерсівським» позашляховиком-гібридом із бензиновим та електричним двигунами. За нього виклали 3,5 «лимона».

Та і цього «освоювачам» бюджетних коштів видалося замало. На додачу до партії «японців» і трьох придбаних «мерсів» ДУСі ще парочка Mercedes приглянулася. Звісно ж, не економ-класу і не у базовій комплектації. Цього тижня «Автобаза Держуправління справами», за результатами тендеру, знову ощасливила васадзівський «Автодім» — на десять мільйонів гривень, за два Mercedes-Benz S-класу.

А що — за казенні гроші можна шикувати. Лише оздоблення салонів замовлених авто у жирненьку «надбавку» до базової ціни виллється. Ексклюзивна шкіра, декор з чорного полірованого дерева… А на додачу — повний «фарш», влючаючи систему допомоги при паркуванні з камерою кругового огляду, комфорт-пакет обігріву, проекційні дисплеї, холодильний відсік, мультимедійну систему.

Гадаєте, після такого шопінгу у ДУСі хоча б на півроку заспокояться? Та де там! Ще ж на VIP-«броньовики» руки чешуться. Тендер на закупівлю двох броньованих Mercedes-Benz S 600 загальною очікуваною вартістю 42,4 мільйона оголосили ще у червні. Але через те, що надійшла лише одна пропозиція, його довелося скасувати. Залишилося дочекатися, коли новий оголосять.