Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Українська кінострічка «Вулкан» здобула приз на міжнародному кінофестивалі в Китаї

  • 23.10.2018, 19:31
  • 1 163

Український фільм «Вулкан» режисера Романа Бондарчука здобув приз «Дракон ховається» (Hidden Dragon).

Нагороду українська кінострічка здобула на Другому Міжнародному кінофестивалі «Тигр підкрадається, дракон ховається» (м. Пін’яо, Китай), який завершився 20 жовтня, повідомляє Держкіно.

Нагороду присуджує журі з 35 глядачів — спеціально обраних представників різних професій. Це аналог призу глядацьких симпатій на інших фестивалях.

«Вулкан» мав дивовижний відгук у глядачів — людям було цікаво дізнатися більше про сучасне життя в Україні, про міфологію, культуру, — поділився враженнями режисер фільму Роман Бондарчук. — Багато речей резонували з їхнім досвідом, як, наприклад, село на дні водосховища: в Китаї теж будують дамби і затоплюють села. Обговорення фільму тривало до пізньої ночі, вже за межами кінотеатру. Я продовжую отримувати привітання та відгуки від китайських глядачів та діячів індустрії. Вірю, що ця нагорода відкриє шлях фільму до широкої аудиторії".

Міжнародний кінофестиваль «Тигр підкрадається, дракон ховається» було засновано знаменитим китайським режисером Жіа Жанг Ке та кінознавцем і фестивальним директором Марком Мюллером, який перед цим очолював фестивалі у Венеції, Римі, Локарно, Роттердамі та інші. Фестиваль названо на честь відомого фільму Анга Лі, з дозволу режисера. Організатори називають своє творіння «Бутік-фестиваль для людей» — невеликий за кількістю фільмів, але дуже амбітний. Для створення фестивальної програми постійно працюють 8 програмерів з різних країн, які вишукують фільми в усіх куточках світу від Латинської Америки до Східної Європи.

Під час фестивалю працював пул міжнародної кінопреси, відбувалися покази чорнових монтажів фільмів з Азії для представників світової кіноіндустрії. Всесвітньо відомі режисери Лав Діаз, Лі Чан Дон, Амір Надері провели цьогоріч свої майстер-класи у Піньяо. Мета фестивалю — влити нову кров у кіноіндустрію Китаю, а також відкрити китайський ринок для фільмів з інших країн світу.

Схожі новини