Передплата 2024 «Добра кухня»

Вбивство журналіста Хашоггі у консульстві Саудівської Аравії: з будівлі вийшов його двійник

  • 23.10.2018, 13:33
  • 618

Після зникнення колумніста Washington Post Джамаля Хашоггі у консульстві Саудівської Аравії в Туреччині з будівлі вийшов його двійник.

Чоловік покинув консульство через задній вихід та був одягнений у одяг Хашоггі, окуляри та мав несправжню бороду, повідомляє CNN з посиланням на матеріали турецького розслідування, надані джерелом, інформує УНІАН.

Наразі «двійник» є одним з підозрюваних у справі. Джерело CNN ідентифікувало чоловіка як Мустафу аль-Мадані. За даними турецького слідства, його надіслали вбити журналіста, який критикував владу Саудівської Аравії, під час його візиту у консульство.

Нагадаємо, журналіст Джамаль Хашоггі, який співпрацював з американською газетою Washington Post, зник після того, як зайшов 2 жовтня в саудівське консульство в Стамбулі в Туреччині. Деякі ЗМІ з посиланням на джерела в турецьких правоохоронних органах повідомляли, що, як підозрюють, там журналіста катували і вбили.

Протягом двох тижнів після зникнення журналіста у Саудівській Аравії заперечували свою причетність до інциденту.

20 жовтня місцева влада підтвердила смерть Хашоггі у консульстві, однак, за їх версією, журналіст загинув внаслідок бійки.

Схожі новини