Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

У львівському Театрі ляльок для глядачів влаштували «Чаювання з ляльками»

  • 22.10.2018, 19:31
  • 571

Осінній вечір п’ятниці у Львівському театрі ляльок видався теплим і по-особливому родинним. Адже театрали запросили глядачів на незвичну подію — «Чаювання з ляльками».

Приміщення розбили на 4 локації, на кожній з яких на глядачів чекали герої казок, інтерактивне спілкування, ігри та розіграші.

Спочатку глядачі потрапляли в казку «Дикі лебеді», де бідна Еліза плела плащ з кропиви для своїх братів. Лялька потребувала допомоги, тож гостям пропонувалось продемонструвати своє вміння з в’язання. За це чарівна Еліза пригощала помічників трав’яним чаєм, який теж був непростим. Адже на деяких філіжанках були намальовані лебеді, хто вибирав горнятко з малюнком — отримував запрошення на виставу.

Фото Ксенії ЯНКО
Фото Ксенії ЯНКО

Далі за програмою гості потрапляли до героїнь з казки «Ще раз про Червону шапочку». Там вони допомагали старенькій бабусі знайти свій одяг, який вона розгубила. Щасливчики, які натрапили на цукерку, отримували приз. На інших двох локаціях — в репетеційній залі та в «зеленій кімнаті» на гостей чекали герої з казки «Солом'яний бичок» та «По щучому велінню». В останній гості відвідали бал Короля і Королеви та навчились придворних танців. Закінчилось дійство у залі, де на сцені показали уривок з вистави «А де ж п’яте?».

Постійний рух від локації до лакації найбільше подобався малечі, якій того дня було дозволено бігати, стрибати, спілкуватись з героями та мандрувати від казки до казки.

Керівник літературної частини, драматургиня Ірина Гарець, яка виносила та втілила ідею цього заходу, розповіла журналістові «ВЗ»: «Чемно „почаювали“ з нашими гостями. Невимушена атмосфера дарувала радість спілкування з глядачами будь-якого віку. Адже з’являються і нові друзі».

Подія такого формату в театрі відбулася вже вдруге, адже перший захід «Сувора вечірка для татусів» провели влітку. Тож керівництво театру на чолі з Уляною Мороз вирішило не зупинятись і продовжувати експерементувати. Цікаво, що «Чаювання з ляльками» організатори присвятили людям «осіннього» віку, який увесь світ відзначає на початку жовтня. Тож для бабусь та дідусів діяла шалена знижка — вхід 1 гривня.

Автор Еліза СОЛОДКА

Схожі новини