Передплата 2024 «Добра кухня»

Дієтологи назвали «найкорисніший» вид хліба

  • 22.10.2018, 08:11
  • 1 357

Відмова від борошняних продуктів може допомогти скинути зайву вагу. Тому дуже багато людей вирішують повністю виключити з раціону будь-який хліб.

Однак дієтологи зазначають, що назвати правильним такий максималістський крок складно: хороший хліб містить вітаміни групи B, A, K, E і цілий набір корисних мінералів. Відмовлятися від хліба повністю не варто. Набагато ефективніше буде розібратися, який хліб найкорисніший, пише healthinfo.ua.

У складі у правильного хліба борошно, масло, молоко, вода, яйця, дріжджі та рослинні масла. Залежно від виду є спеціальні добавки, горіхи або шматочки фруктів.

Велика частина хлібних виробів приготовлена ​​з додаванням дріжджів. Від них тісто набухає і виглядає краще. Для травлення такий хліб не дуже хороший. Зазвичай «найкориснішим хлібом» виробники називають бездріжджовий, оскільки він більш позитивно впливає на роботу кишечника.

Дієтологи вважають найкориснішим хлібом цільнозерновий. За результатами багатьох досліджень вдалося довести, що багаті клітковиною продукти в цілому і цільнозернові зокрема значно знижують ризик розвитку діабету і захворювань серцево-судинної системи.

Схожі новини