Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Останній виступ у Львові та свідчення водія вантажівки: все про ДТП, в якій загинула акторка Марина Поплавська

  • 21.10.2018, 09:58
  • 2 586

У масштабній аварії поблизу Києва загинула акторка гумористичної програми «Дизель-шоу» Марина Поплавська.

Іще двох акторів та водія автобуса, в якому вони їхали, госпіталізували, повідомляє ТСН.

Трагедія сталася близько 6:00 ранку на трасі Житомир — Київ. У бік столиці їхав автобус із 14 пасажирами та раптом на повній швидкості врізався у вантажівку, яка рухалася попереду. Двох людей терміново госпіталізували, а от акторку Марину Поплавську, яка сиділа спереду поруч із водієм, урятувати не вдалося. Стрілка спідометра автобуса застигла на позначці понад 100 км/год. «Видно, заснув. Але гальмівний шлях є. Видно, задрімав», — міркує водій поштової вантажівки Микола Йосипович.

Учасник ДТП переконує, що він їхав неквапно і бачив, що позаду мчить автобус, але думав, що той піде на обгін, адже дорога була порожньою. Натомість несподівано для себе почув потужний удар. «Дивлюсь на спідометр — десь 40 кілометрів. Такий удар, що все позлітало», — каже Микола Йосипович.

Автобус актори студії винайняли для туру містами України. Напередодні один із гумористів Олег Іваниця в мережі демонстрував підписникам комфортний транспорт. Гумористи їхали зі Львова, де виступали напередодні, додому їм залишалося проїхати всього 30 кілометрів. Концерт закінчився о 22:30, і група проти ночі виїхала до Києва.

У львівському цирку, де виступали артисти, досі висять афіші, а працівники не можуть повірити в те, що сталося. «Марина — це був один позитив тієї програми. Ми просто в шоці, це неможливо! Був повний зал людей, вона веселила всіх, а сьогодні її не стало», — каже старший контролер цирку Тетяна Саджениця.

Марина Поплавська сіла поруч із водієм, щоби розмовляти з ним аби не заснув. У колективі повідомили також, що до лікарні потрапили гумористи Єгор Крутоголов та Яна Глущенко, їхньому життю ніщо не загрожує. Водія автобуса теж шпиталізували. Проти нього вже відкрили кримінальне провадження, а палата, де він лежить, перебуває під конвоєм. «Ми будемо встановлювати, чому так трапилося, причини. Зараз він знаходиться в лікарні, і біля нього знаходяться теж поліцейські», — розповів речник Національної поліції в Київській області Микола Жукович.

Звістка про аварію і загибель Марини Поплавської сколихнула не лише Україну. «Дзвонять з-за кордону, питають: чи це правда?», — каже актор Віктор Андрієнко. Творчу кар'єру Поплавська починала під час навчання в Житомирському педуніверситеті — там вона грала в КВК. Роботу на сцені донедавна поєднувала з учителюванням у житомирській школі. Напередодні обіцяла своїй першій команді приїхати в гості. «Казала, ось приїду з гастролів із київськими друзями, великою кампанією. Зараз, м’яко кажучи, шок. Не те слово», — каже керівник команди КВК «Дєвчонкі із Житомира» Юрій Кипуренко.

Після трагічної звістки в центрі Житомира з’явилася світлина артистки. До неї містяни несуть квіти і свічки. Прощатимуться з Мариною Поплавською в палаці культури та мистецтв у столиці, а в понеділок — у житомирському театрі. Поховають її в Житомирі.

Схожі новини