Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Путін наказав отруїти «Новачком» ще одного шпигуна у Великій Британії, — ЗМІ

  • 17.10.2018, 13:40
  • 790

Один з підозрюваних в отруєнні Скрипалів Олександр Мішкін (Олександр Петров) раніше отримав від президента Р Ф Володимира Путіна наказ на вбивство колишнього британського шпигуна Крістофера Стіла, який складав скандальне досьє на Дональда Трампа.

Про це повідомив колишній агент КДБ Борис Карпичков британському виданню The Mirror, передає телеканал «Прямий».

Як стверджує Карпичков з посиланням на джерело в ГРУ, в лютому 2017 року Петров-Мішкін прибув до Великобританії разом з групою спецагентів ГРУ, щоб «прибрати» Крістофера Стіла за прямим наказом Путіна.

«Мені сказали, що Стіла повинні були ліквідувати, використовуючи ту ж речовину, що і на Скрипалі. Найманці спостерігали за його будинком і офісом в Лондоні. Місія була перервана, коли вони зрозуміли, що будинок був оснащений системою відеоспостереження. Оскільки вони скоро встановили, що він не з'являвся у своєму офісі, вони зробили висновок, що було б дуже ризиковано продовжити з цією місією «, — розповів Карпичков.

Зазначимо, екс-агент Мі-6 Крістофер Стіл був найнятий передвиборчим штабом Хілларі Клінтон для пошуку інформації на її суперника по президентській гонці Дональда Трампа. Використовуючи свої джерела в Росії, Стіл дізнався про перебування Трампа в московському готелі разом з повіями.

Згідно досьє Стіла, російські представники зафіксували на відео, як дівчата надавали президенту США специфічні послуги, і використовували відеозапис, як компромат проти нього.

Крім того, на самого Карпічкова також було здійснено замах. Інцидент стався в 2007 році у Новій Зеландії. Тоді невідомий кинув Карпічкову в обличчя порошок. За словами Карпічкова, після цього він відчув себе недобре. Пізніше лікар діагностував у нього грип. Карпичков стверджує, що пізніше у нього випало все волосся і він схуд на 30 кілограмів.

Схожі новини