Передплата 2024 ВЗ

Митрополит УПЦ М П Драбинко заявив, що його слова перекрутили російські ЗМІ та заперечив перехід до Константинополя

  • 17.10.2018, 08:56
  • 919

Митрополит УПЦ МП Переяслав-Хмельницький і Вишневський Олександр Драбинко заперечив інформацію російських ЗМІ щодо переходу у підпорядкування Константинопольського патріархату.

Про це митрополит написав на своїй сторінці у Facebook.

«До уваги всіх зацікавлених. Митрополит Олександр (Драбинко) на сьогодні жодних офіційних заяв не робив і рішень не приймав. Подана російськими ЗМІ інтерпретація мого інтерв’ю є вирваною із контексту. Прошу дивитися інтерв’ю цілком і з розумом», — написав Олександр Драбинко.

Як писав «ВЗ» митрополит Олександр (Драбинко) оголосив себе кліриком Константинопольського патріархату. За його словами, після скасування Вселенським патріархом Варфоломієм документа від 1686 року, який передавав Київську митрополію Московському патріархату, з юридичної точки зору кліриками Константинопольської церкви стали усі священнослужителі УПЦ.

Синод РПЦ ухвалив рішення про розрив євхаристійного спілкування з Вселенським патріархатом.

12 жовтня синод Вселенського Патріархату визнав незаконною анексію Київської Митрополії Російською Церквою в 1686 році.

Рішення Синоду означає продовження процедури надання Україні томосу. Київський Патріархат закликав ієрархів УАПЦ та залучених до процесу єднання ієрархів Московського Патріархату в Україні приступити до підготовки Надзвичайного Об’єднавчого Собору.

Завданням цього Собору є «затвердити рішення про церковну єдність, обрати Предстоятеля єдиної помісної автокефальної УПЦ, який від її імені одержить патріарший і синодальний Томос про автокефалію УПЦ».

Схожі новини