Передплата 2024 «Добрий господар»

Ціна пива залежатиме від… глобального потепління?

Причина — падіння врожаю ячменю у світі

Високі температурні показники і, як наслідок, часті посухи, негативно позначаються на виробництві ячменю, солод з якого, як відомо, є найважливішим складником пива.

Вчені кажуть, що постійне потепління може знизити врожай цієї культури на 17 відсотків, а, отже, ціна пива зросте удвічі.

Стів Дейвіс з Каліфорнійського університету переконаний, що досліджуючи вплив глобального потепління на ціну пива, учені намагалися продемонструвати, як екологічні зміни впливатимуть на речі з повсякденного життя. Декілька науковців заявили, що наукові розвідки з таких питань є дуже ефективним способом донесення до широких мас справжніх ризиків від негативних екологічних наслідків індустріалізації та недбайливого ставлення до довкілля.

Відомо, що ячмінь є однією з найчутливіших до потепління злаковою культурою. Нове дослідження поєднує ці знання з дуже важливою для людей проблемою — ціною на пиво.

Наразі ячмінь використовують найчастіше як корм для худоби. Лише 20 відсотків світового врожаю йде на виробництво пива. Але у США, Бразилії чи Китаї на ці потреби йде не менше двох третин валового збору ячменю.

Схожі новини