Передплата 2024 «Добрий господар»

Російські тюремники спростували інформацію про перебування Олега Сенцова в реанімації

  • 16.10.2018, 18:36
  • 509

Ямало-Ненецький управління Федеральної служби виконання покарань (УФВП) спростувало інформацію ЗМІ про те, що український режисер Олег Сенцов, який відбуває покарання після голодуванн, перебуває в реанімації Лабитнангської лікарні.

«У зв'язку з поширенням у ЗМІ інформації про погіршення стану здоров'я засудженого Олега Сенцова повідомляємо, що ці відомості не відповідають дійсності», — йдеться в повідомленні прес-бюро УФВП у Ямало-Ненецькому автономному окрузі, що надійшло у вівторок до «Інтерфаксу».

У ньому наголошується, що наразі стан здоров'я засудженого оцінюють як задовільний, він, як і раніше, перебуває в медичній частині виправної колонії під наглядом медпрацівників і «госпіталізації до реанімаційного відділення не потребує».

«Рекомендованого лікарями-фахівцями лікування і харчування дотримується в повному обсязі», — додали в прес-бюро.

Раніше деякі ЗМІ з посиланням на сестру Олега Сенцова Наталію Каплан повідомили, що її брата переведено з виправної колонії до реанімації громадської лікарні міста Лабитнангі у зв'язку з незворотними наслідками голодування для його здоров'я.

Як писав «ВЗ», сестра політв’язня Наталія Каплан заявила, що за час голодування у українського режисера Олега Сенцова, який знаходиться в російській колонії, «постраждали практично всі внутрішні органи» і ніхто не може сказати, чи виживе він.

Схожі новини