Передплата 2024 «Добра кухня»

У Швейцарії арештували майно Курченка на 2 мільйони доларів

  • 16.10.2018, 18:17
  • 519

Правоохоронні органи Швейцарії наклали арешт на майно українського олігарха Сергія Курченка.

Про це повідомляє прес-служба Генеральної прокуратури України.

Згідно з повідомленням, цей арешт здійснено за клопотанням ГПУ у справі про створення злочинної організації колишнім президентом України Віктором Януковичем, до якої, за версією слідства, причетний Курченко.

Про підозру в участі у вказаній злочинній організації та у вчиненні низки особливо тяжких злочинів у її складі зокрема повідомлено службовим особам ПАТ «Брокбізнесбанк», який за даними слідства був підконтрольний учасникам злочинної організації.

У ході розслідування встановлено, що за участь у злочинній організації та вчинюваних нею злочинів один із колишніх службових осіб ПАТ «Брокбізнесбанк» отримував значні суми коштів. За повідомленням компетентних органів Швейцарської Конфедерації встановлено один з рахунків, на який за даними слідства перераховувались злочинним шляхом здобуті кошти, а також рахунок одного з підконтрольних злочинній організації підприємств на території цієї держави.

«Наразі вжитими заходами кримінально-правового характеру за запитом Генеральної прокуратури України про міжнародну правову допомогу на вказаних вище рахунках арештовано кошти в загальній сумі 2 мільйони доларів США», — йдеться в заяві.

Схожі новини