Передплата 2024 «Добре здоров’я»

На Святі сиру і вина у Львові пригощатимуть фірмовим сирником, дегустуватимуть кавове вино

З 19 по 21 жовтня, у Палаці мистецтв відгримить традиційний гастрономічний захід — Свято сиру і вина.

На гостей чекають хмільні сюрпризи — презентації продукції від найвідоміших сирних та винних торгових марок України, органічних продуктів, а також дегустації від провідних винних брендів. «Фішка» свята — дегустація кавового вина.

Як розповів «ВЗ» організатор свята, керівник компанії «Дік-арт» Андрій Сидор, на Святі сиру і вина очікують десять тисяч гостей. Цього року організатори Свята сиру і вина вперше пригощатимуть гостей вином із скляних келихів. Усе у кращих традиціях гостинності. Умова — при вході купуєш квиток за 100 гривень (якщо бронювати в онлайн — то 90 гривень), отримуєш келих фестивального вина. Неповнолітні відвідувачі фестивалю платитимуть за вхідний квиток 50 гривень, але не отримують аперитиву. Якщо гість захоче випити гарячого глінтвейну, або чаю — у спеціальних пунктах можна обміняти келих на керамічне горнятко. При виході з фестивалю можна повернути посуд і отримати 30 гривень. Якщо хтось захоче залишити келих, як сувенір — кошти не повертаються.

Новинкою цьогорічного свята стане чемпіонат «Велика давильня Винограду».. Команди змагатимуться за звання Чемпіона з давлення винограду в діжці. Хто з команд надавить найбільше виноградного соку, той і переможець. Оцінюється також винахідливість та креативність костюмів учасників.

У рамках Свята сиру і вина відзначать День сирника (21 жовтня). Гостей пригощатимуть традиційним львівським десертом. Андрій Сидор повідомив «ВЗ», що цьогорічний фестивальний сирник заважить сто кілограм. Його спечуть з родзинками, зверху полиють шоколадом.


Схожі новини