Передплата 2024 «Добрий господар»

Британія наполягає на нових санкціях проти Росії через отруєння Скрипалів

  • 14.10.2018, 15:55
  • 549

Високопоставлені російські чиновники і керівники розвідки протягом кількох місяців можуть потрапити під санкції ЄС через отруєння в Солсбері.

Про це повідомляє «Європейська правда» із посиланням на The Telegraph.

За даними видання, лідери ЄС близькі до угоди щодо нового режиму санкцій проти тих, хто застосовує хімічну зброю.

Велика Британія та Франція настійно закликають до прийняття такого рішення під час засідання Ради закордонних справ (FAC) у Люксембурзі.

Британський міністр закордонних справ Джеремі Хант, а також низка близьких союзників Британії закликають заморожувати активи та вводити заборону на поїздки для тих, хто відповідає за використання та розповсюдження хімічної зброї.

Він також повідомить Раді закордонних справ, що необхідно прискорити плани щодо застування санкцій, пов'язаних із кіберзлочинністю, через зростаючу загрозою росіян.

Хант сьогодні зустрінеться із міністрами з Польщі, Чехії, Угорщини, Словаччини, Словенії, Болгарії, Хорватії та Румунії, перш ніж поїхати до Люксембургу.

«Протягом багатьох років існує міжнародне табу про використання хімічної зброї, але воно зараз знаходиться під загрозою після Сирії та Солсбері. Тепер нам потрібно перемалювати червону лінію, яка говорить, що для тих, хто використовує ці жахливі зброї, ціна завжди буде занадто високою. Ці нові санкції є життєво важливими, але вони не є кінцем історії», — сказав Хант.

Схожі новини