Передплата 2024 «Добрий господар»

Зять Трампа, ймовірно, роками майже не сплачував податки завдяки пільгам, — ЗМІ

  • 14.10.2018, 11:16
  • 519

Старший радник Білого дому і зять президента США Дональда Трампа Джаред Кушнер протягом кількох років, ймовірно, майже не сплачував федеральних податків, використовуючи податкову пільгу.

Про це йдеться у статті The New York Times, передає «Голос Америки».

Зазначається, що Кушнер використовував податкову амортизацію — вона збільшилась в останні роки завдяки податковій реформі, за яку активно виступала Республіканська партія і сам Трамп.

NYT пише, що зять Трампа, статки якого оцінюються у понад $ 300 млн і який заробив мільйони на нерухомій власності своєї родини, протягом кількох років майже не сплачував федеральні податки.

При цьому газета наголошує — ніщо не вказує на те, що Кушнер порушив закон.

«Кушнеру вдалося зменшити суму податкових виплат, повідомляючи про амортизацію численних об'єктів нерухомості. Це є популярною податковою пільгою, створеною для того, щоб враховувати зношування нерухомості з часом», — йдеться у матеріалі.

Як повідомляє NYT, Кушнер отримав 1,7 млн доларів зарплати і при цьому прозвітував до податкової про майже 8,3 млн доларів втрат через «значну амортизацію» нерухомості.

Газета нагадує, що податкова реформа, за яку Конгрес США проголосував у 2017 році, збільшила максимальну податкову пільгу у зв'язку з амортизацією з 500 тис. доларів до 1 мільйона.

Схожі новини