Передплата 2024 ВЗ

На Луганщині збили безпілотник, який знаходиться на озброєнні військ Росії

  • 13.10.2018, 17:10
  • 692

Над Лисичанськом Луганської області українські військовики збили безпілотник бойовиків «Орлан-10», який знаходиться на озброєнні збройних сил Російської Федерації.

Про це повідомили в прес-центрі Операції об'єднаних сил на своїй сторінці в Facebook.

«О 08:09 радіотехнічними засобами виявлено повітряну ціль, попередньо ідентифіковану як безпілотний літальний апарат „Орлан-10“, який знаходиться на озброєнні збройних сил Російської Федерації. Ціль маневрувала, виконуючи, очевидно, розвідувальний політ за маршрутом Лисичанськ — Сєвєродонецьк. Відразу ж чергові сили з протиповітряної оборони було приведено у бойову готовність № 1. Командувачем збройних сил генерал-лейтенантом Сергієм Наєвим було прийнято рішення для знищення цілі залучити вертоліт вогневої підтримки Мі-24», — йдеться у повідомлення.

Наголошується, що о 08:45 екіпаж вертольота отримав команду «Повітря!» і злетів на перехоплення повітряної цілі.

«Виявивши ціль візуально, екіпаж вертольота почав її переслідування. Російський безпілотник інтенсивно маневрував по висоті і часто змінював курс, але це його не врятувало. Влучною чергою „Орлан-10“ російських окупаційних військ було збито в районі населеного пункту Борівське. Вже о 10:10 підрозділами наземних військ Об'єднаних сил його уламки було знайдено та ідентифіковано», — додали в прес-центрі ООС.

Схожі новини