Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Ви здивуєтесь: Медики назвали корисний для печінки алкогольний напій

  • 13.10.2018, 10:16
  • 879

Фахівці з німецького Університету Ерлангена-Нюрнберга виявили позитивний вплив на здоров’я людини двох речовин, що входять до складу пива.

Відповідна стаття була опублікована на сайті університету, повідомляє «Хвиля».

Йдеться про хімічну сполуку під назвою ксантогумол і ізо-альфа-гіркі кислоти, які містяться в хмелі.

В ході дослідження група експертів під керівництвом професора Клауса Хеллербранда встановила, що речовина ксантогумол здатна запобігати ожирінню печінки, викликаного надмірною вагою і неправильним харчуванням, а також перешкоджати утворенню рубців на тканини цього органу.

Крім того, як з'ясували фахівці, це з'єднання здатне знищувати ракові клітини в печінці і перешкоджати збільшенню ваги людини.

У свою чергу ізо-альфа-гіркі кислоти, які містяться в пиві, можуть стримувати розвиток уражень печінки, вони також позитивно впливають на обмін глюкози і метаболізм жирів.

Яким чином дані речовини можуть використовуватися в боротьбі проти ожиріння, діабету і раку, повинні показати подальші дослідження, відзначили фахівці.

Однак через наявність в напої спиртного однозначно позитивний ефект на людське здоров'я може мати лише безалкогольне пиво, а також інші продукти, що містять хміль, зазначили вчені.

Ксантогумол відноситься до рослинних поліфенолів — ароматичних сполук, які забезпечують колір і смак рослин. Речовина знаходиться виключно в хмелі і відповідає за жовтий відтінок його плодів.

Іншим інгредієнтом хмелю є гіркі кислоти, які надають пиву його типовий смак. Їх частиною є альфа-кислоти, які перетворюються в ізо-альфа-кислоти після нагрівання в процесі пивоваріння.

Раніше італійські вчені прийшли до висновку, що одна пінта (приблизно півлітра) пива в день благотворно позначається на роботі серця через антиоксиданти, які містяться у ньому, фосфор, йод, магній і калій.

Схожі новини