Передплата 2024 «Добре здоров’я»

«Головний лікар звільнив з роботи тих, хто скаржився на „гарячу лінію“ щодо затримки зарплат»

Проблему з фінансуванням у Бориславській лікарні так і не вирішили.

Цього тижня у Львові відбувся протест освітян щодо мізерної зарплати у вищих навчальних закладах. Та є бюджетні установи, де зарплату постійно затримують. Наша газета вже писала про Бориславську центральну міську лікарню. Та, на жаль, ситуація із вчасною виплатою грошей медикам досі не вирішена.

Лікарі обурюються, що головний лікар звільнив з роботи тих, хто скаржився на «гарячу лінію» щодо затримки зарплат. «Первинна ланка (сімейні лікарі, терапевти, педіатри) отримали аванс за вересень. Вторинка — аванс за серпень. Пообіцяли, що цього тижня дадуть зарплату за серпень. Кожен виживає як може», — нарікають у лікарні.

За словами головного лікаря лікарні Віталія Головчака, проблеми із виплатами почалися у травні. Фонд заробітної плати лікарні не забезпечений на 2,5 місяці. Натомість директор Департаменту охорони здоров'я ЛОДА Ірина Микичак усю відповідальність переклала на міських голів. За словами чиновниці, з державного бюджету виділяється дотація місцевим бюджетам (медична субвенція), з якої оплачуються поточні видатки закладів охорони здоров'я (крім видатків на оплату комунальних послуг і енергоносіїв. — Авт.).

Міський голова Борислава Ігор Яворський так прокоментував ситуацію: «У первинної ланки немає проблем з зарплатою. Проблема з вторинним видом медичної допомоги. Є відставання у зарплаті на півтора місяця. Ми в вересні приймали рішення на сесії про перерозподіл коштів. 25 жовтня буде чергова сесія Бориславської міської ради і знову будемо це питання піднімати. Загалом незабезпеченість є на декілька мільйонів. Скільки коштів ми виділимо 25 числа, я не готовий сказати, бо немає проекту рішень від депутатських комісій. Повірте, робимо все, що від нас залежне».

Схожі новини