Передплата 2024 ВЗ

У Бельгії заарештували арбітрів матчів «Динамо» та «Ворскли» у Лізі Європи

  • 10.10.2018, 17:34
  • 770

У Бельгії затримано футбольних суддів Барта Вертенгена та Себастьєна Дельфер’є, за підозрою в участі у договірних матчах.

Про це повідомляє Еспресо з посиланням на L’Equipe.

Обидва арбітра нинішнього сезону обслуговували матчі українських клубів у єврокубках. Зокрема, Вертентен працював у Лондоні на грі Ліги Європи між «Ворсклою» та «Арсеналом». Дельфер'є минулого тижня судив матч киян з чеським «Яблонцем». Також бельгієць працював на скандальному поєдинку кваліфікації Ліги Європи між «Зенітом» та мінським «Динамо», у якому росіяни перемогли 8:1, після гостьової поразки 0:4.

Після тієї гри футболістів білоруського клубу звинуватили у здачі матчу, а представників «Зеніту» — у роботі із суддями.

Тим часом, антикорупційна операція у бельгійському футболі набирає великих масштабів. За інформацією прокуратори Франції, 10 жовтня було здійснено близько 60 обшуків у семи європейських країнах — Бельгії, Франції, Люксембургу, Чорногорії, Сербії, Македонії та на Кіпрі. Повідомляється про арешти футбольних функціонерів, причетних до організації договірних матчів та махінацій з трансферами.

Схожі новини