Передплата 2024 «Добре здоров’я»

У Києві вдруге пройде Міжнародний форум «Креативна Україна»

  • 10.10.2018, 16:25
  • 854

8−9 листопада відбудеться другий Міжнародний форум «Креативна Україна», який є платформою для політично-експертного обговорення формування державної політики у сфері креативних індустрій в Україні.

У червні 2018 року до Закону України «Про культуру» було додано визначення креативних індустрій. Проведення форуму — це наступний політичний крок для посилення інституційної та економічної спроможності креативних індустрій, що закладе умови для розвитку креативної екосистеми в Україні.

Міністр культури України Євген Нищук окреслив головні цілі події: «Завдання форуму — напрацювати основні механізми підтримки креативних індустрій. Пріоритетність розвитку креативної економіки для України є безсумнівною: творча діяльність громадян забезпечує значні надходження до бюджету, підвищує якість людського капіталу, генерує інноваційні й екологічно безпечні продукти і послуги, формує нові сенси, значення та сприятливі життєві орієнтири. Саме тому під час форуму ми оговоримо, як простимулювати культурне виробництво та креативне підприємництво, підвищити конкурентоспроможність і впізнаваність українського креативного продукту з урахуванням потреб креативної спільноти».

У перший день форуму «Креативна Україна» представники влади, креативного бізнесу, громадськості, експерти з України, держав-членів ЄС та країн Східного Партнерства обговорять роль культури і креативних індустрій у соціально-економічному розвитку держави, інструменти посилення конкурентоспроможності представників креативних індустрій в Україні та необхідні умови для розвитку українського креативного підприємництва. На цей день також заплановано політичну панельну сесію «Сучасна урбаністична культура. Baukultur» про культуру середовища проживання, що капіталізує міста та забезпечує розумний і комплексний розвиток регіонів, відповідно до Декларації країн-учасниць Європейської культурної конвенції, яка була прийнята напередодні Всесвітнього економічного форуму в м. Давосі (Швейцарська Конфедерація) 2018 року.

У другий день заходу спікери презентують основні механізми державного й недержавного фінансування у сфері креативних індустрій. За участі фахових фасилітаторів відбудуться сесії, присвячені останнім тенденціям розвитку дизайну, моди та книговидавництва. Буде проведено окремі бізнес-консультації та практичні воркшопи із залученням міжнародних експертів. Форум завершиться сесією «Креативні індустрії як фактор економічної інтеграції та формування спільного ціннісного поля України і ЄС» за участю Європейського комісара з питань розширення та політики добросусідства Гана Йоганнеса.

Міжнародний форум «Креативна Україна» реалізується Міністерством культури України за підтримки програми Culture Bridges, що фінансується Європейським Союзом та здійснюється Британською Радою в Україні у партнерстві з EUNIC — Мережею національних інститутів культури Європейського Союзу, а також у партнерстві з ініціативою «Україна 2030: Доктрина збалансованого розвитку» і проектом «Association4U», що теж фінансується Європейським Союзом.

Більше інформації: http://creativeukraine.org.ua/

Загальна реєстрація на Форум «Креативна Україна»: https://goo.gl/forms/YpH9ilIMs0jqphIk2

Схожі новини