Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Гості масштабного фестивалю Октоберфест «видудлили» більше семи мільйонів літрів пива

  • 08.10.2018, 12:32
  • 579

У Мюнхені в неділю, 7 жовтня, завершився традиційний щорічний свято пива Октоберфест. У 2018 році цей захід відвідали близько 6,3 млн осіб — що на 100 тисяч більше, ніж роком раніше, повідомили організатори.

За словами організаторів, серед гостей зросла частка приїхали з сім'ями і людей у ​​віці старше 60 років, повідомляє DW.

Відвідувачі 185-го Октоберфесту випили близько 7,5 мільйонів літрів пива.

Літровий кухоль пива в цьому році коштував близько 11,50 євро — в середньому на 55 центів більше, ніж рік тому. При цьому кількість з'їденого, за першими оцінками організаторів, збільшилася на 10%.

Не дивлячись на збільшений потік гостей, число скоєних правопорушень знизилося майже на 10%. За даними поліції, скоротилася кількість сексуальних злочинів, крадіжок сумок і бійок із застосуванням пивних кухлів. Свято затьмарила смерть одного з гостей в результаті бійки.

За порядком на Октоберфесті стежили близько 600 поліцейських, які мали закріплені на одязі відеокамери, і сотні охоронців приватних агентств.

Захід 5 жовтня відвідали колишній президент США Білл Клінтон і його дружина Хілларі, екс-кандидат в президенти Сполучених Штатів на виборах 2016 року. Раніше колишній президент США Барак Обама заявив про своє бажання побувати на Октоберфесті після відходу з поста.

Октоберфест — це найбільше народне гуляння в світі, яке щорічно привертає більше шести мільйонів туристів. У 2018 року свято тривав з 22 вересня по 7 жовтня.

Схожі новини